|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Annonce:


Alfa Romeo
Alfa Romeo er et italiensk bilmærke, som har produceret biler siden 1910. Fabrikken var til at begynde med kendt som A.L.F.A (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) I 1986 blev det Milano baserede firma købt af Fiat koncernen fra Torino.

Alfa Romeos logo er tegnet af grafikeren Romano Cattaneo i 1910 og er inspireret af Viscontifamiliens våbenskjold med det røde kors og biscione (slangen der æder et menneske), der kan ses over den store port til slottet Castello Sforzesco i Milano. Med hjælp fra designeren Giuseppe Merosi blev Milanos byvåben integreret i det runde logo, der er omkranset af en mørkeblå ring. Laurbærkransen rundt om logoet blev tilføjet efter Alfa Romeos sejr i det første automobile verdensmesterskab (nutidens Formel 1) i 1925.

Den oprindelige fabrik i Arese, lige nord for Milano, huser i dag Centro Stile, der er Alfa Romeos designcenter, mens størstedelen af produktionen foregår på fabrikken i Napoli, der i 1970'erne blev kendt for at producere Alfasud (sud = syd, altså fabrikken i syd). Med åbningen af Alfasudfabrikken forsvandt Milano navnet fra logoet.

Alfa Romeo museet ligger stadig i Arese.

Aktuelle modeller

* Alfa Romeo MiTo
* Alfa Romeo 147
* Alfa Romeo 159
* Alfa Romeo Brera
* Alfa Romeo GT
* Alfa Romeo Spider
* Alfa Romeo Giulietta

Tidligere modeller

* Alfa Romeo 33
* Alfa Romeo Alfasud
* Alfa Romeo Alfetta
* Alfa Romeo Giulia
* Alfa Romeo Giulietta
* Alfa Romeo Sprint
* Alfa Romeo 75
* Alfa Romeo 90
* Alfa Romeo 145
* Alfa Romeo 146
* Alfa Romeo 155
* Alfa Romeo 156
* Alfa Romeo 164
* Alfa Romeo 166
* Alfa Romeo 1900
* Alfa Romeo GTVbil modeller bilmodel bil model

Kategorier på sider:

Toyota Rejser og Ferie Audi Peugeot Suzuki Ferrari Honda Bilmodeller Citrøn Kampagnetilbud Bentley Mitsubishi Nissan Netbutikker Bilportaler Porsche Ford Alfa Romeo Tilbud BMW Opel Fiat Forsikringstilbud Volkswagen Billeasing Mazda Bilbøger Renault Bilferie Hyundai Bilkøb Kia Bil ting Lamborghini Mercedes Benz Bilbøger diverse Chevrolet
 
 
 Du er her: Bilmodeller - Bil og motorcykel Bilmodeller - - Hvad er Bilmodeller en et  bil modeller bilmodel bil model 

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.